IS banner
FRA-LAGEN OCH KRIGET MOT TERRORISMEN PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Mattias Nylund   

Den 18 juni i år röstade Sveriges riksdag igenom en rad lagändringar och en ny lag som i folkmun kommit att kallas för FRA-lagen. Lagändringarna och den nya lagen gäller försvarets underrättelseverksamhet (FRA = Försvarets Radioanstalt) vilken nu ges rätten att bedriva signalspaning på kabelburen trafik som passerar Sveriges gränser. Lagen kommer att träda i kraft den 1 januari 2009.

Läs mer...
 
GNISTAN nr 28 UTE PDF Skriv ut Skicka sidan

Det senaste nummret av vår tidning Gnistan finns nu tillgängligt, för att bli prenumerant kontakta IS (instruktioner här), annars säljer vi den på stan vid lämpliga tillfällen. Flera av artiklarna finns även att läsa online.

Inte långt efter elfte september 2001 fick vi höra George W Bush tala om hur kriget mot terrorismen skulle göra världen trygg. Sju år senare ser vi resultatet - en våldsam och instabil plats där konflikterna växer som ogräs, och där USA fortfarande ockuperar både Afghanistan och Irak.

Den värld vi ser idag ligger långt ifrån tongångarna efter kalla krigets slut, då det sades att alla nu skulle tillhöra en enda glad kapitalistfamilj. Om inte förr så har sommarens krig i Georgien gjort det smärtsamt tydligt att familjefriden är slut. Det som skedde i Georgien är skrämmande för att det visar att konflikter mellan stormakter åter står på dagordningen, därtill kan vi lägga en ekonomisk kris som puttrar under ytan samt stigande mat och bränslepriser.

Läs mer...
 
DEN GLOBALA MATKRISEN PDF Skriv ut Skicka sidan

Under det gångna året har vi sett en explosiv ökning av matpriserna i världen, priserna på spannmålsprodukter har stigit med 88 %, olja och fett med 106 %, mejeriprodukter med 48 % och den vanligaste rissorten har blivit 200 % dyrare. Över 800 miljoner människor lider redan av svält och nu hotas flera miljoner till av utvecklingen på den globala matvarumarknaden men Alex Tarkan Sen visar på att det är en utveckling som möter motstånd världen över.

Läs mer...
 
INTERVJU: LOVE MUSIC HATE RACISM PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Amanda Dübeck   

Donna Guthrie är nationell kampanjledare i Unite Against fascismLove Music Hate Racism (UAF), en kampanj i Storbritannien som förtsamman många olika grupper och personer i kamp mot fascistpartiet British National Party (BNP). UAF samarbetar tätt med kampanjen Love Music Hate Racism (LMHR) som använder musik och kultur för att engagera fler i kampen mot fascism. Amanda Dübeck intervjuar.

Läs mer...
 
ISLAMOFOBI - DEN NYA RASISMEN PDF Skriv ut Skicka sidan

Sedan kriget mot terrorismen utropades har stereotyperna och nidbilderna mot muslimer drastiskt ökat i omlopp, inte bara på högerextrema hemsidor utan även på de stora dagstidningarnas debattsidor. Åsa Hjalmers granskar vad man tillåter sig säga och skriva om muslimer idag och varifrån fördomarna får sin näring.

Läs mer...
 
«FörstaFöregående12345678910NästaSista»

Sida 10 av 11

Kalendarium

Inga händelser

Kontakta Oss!

Mail: info@socialister.se