IS banner
Ny tidning ute, nytt namn! PDF Skriv ut Skicka sidan

Antikapitalist 34

gnistan_34_front_small

Nu finns nummer 34 av vår tidning ute. Dessutom har vi bytt namn på den till "Antikapitalist" vilket vi hoppas alla håller med om är ett bättre namn på många sätt. Numret finns upplagt som pdf här, sökbara artiklar i html form kommer efter hand.

 
SOCIALISM ÄR MÖJLIG PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Administrator   

Många anser att socialism nog låter bra men att det aldrig kan fungera i praktiken. John Molyneux ifrågasätter detta och utforskar hur socialismen skulle kunna se ut.

 

Läs mer...
 
INGEN TALARSTOL ÅT SVERIGEDEMOKRATERNA PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Administrator   

Amanda Dübeck granskar Sverigedemokraternas historia, deras influenser och vilket slags parti det är idag, samt hur den antirasistiska rörelsen bör bemöta dem.

 

Läs mer...
 
RECENSION: WEIMARTYSKLAND - Löfte och tragedi PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Martin Kehlmeier   

Martin Kehlmeier recencerar WEIMARTYSKLAND - Löfte och tragedi av Eric D. Weitz.

Litteraturen kring vad som hände i Tyskland under perioden mellan världskrigen brukar i allmänhet inskränka sig till spekulationer om en mans psyke, Hitlers. Föredömliga undantag finns givetvis, Chris Harmans fantastiska The lost revolution speglar den revolution som mycket väl hade kunnat lyckas, Sebastian Haffners En tysk mans historia berättar i dagboksform hur en antinazist förhåller sig till det växande barbari som slutar i andra världskriget. Men Eric D. Weitz bok WeimarTyskland fyller en lucka som lättillgänglig introduktion till en av de mest spännande perioderna i Europas historia.

 

Läs mer...
 
STÖD HAMNARBETARNA! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Patrik Vulkan   

hamn4an

Erik Helgesson, styrelseledamot i Hamn4an intervjuas om strejken i slutet av april och den pågående konflikten med Göteborgs Hamn.

Vad handlar konflikten om?

Den handlar om vår rätt att företräda våra medlemmar vid förhandlingar. De senaste tjugo åren har vi alltid suttit med i förhandlingar men nu vill de inte förhandla med oss längre för de har bråttom att få igenom ett krispaket, som de vill kunna visa upp för kommunen och kunderna. Deras varsel på 130 personer är inte seriöst, det finns ingen övertalighet på 130 personer. Det är ett rent övervarsel som ska användas för att pressa oss till eftergifter när det gäller scheman och sådant. Nu har vi synat dem och det tycker de inte om utan då vill de hellre prata med Transport som inte har någon medlemsbas och därför är mycket lättare att ha och göra med.

Läs mer...
 
«FörstaFöregående12345678910NästaSista»

Sida 4 av 11

Kalendarium

Inga händelser

Kontakta Oss!

Mail: info@socialister.se