IS banner
KEYNES TVÅ ANSIKTEN PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Chris Harman   

Både höger- och vänsterekonomer lyfter idag fram Keynes som svaret på den ekonomiska krisen. Men, eftersom hans teorier inte utmanar kapitalismens grunder är frågan om det inte är tid för de på vänsterkanten att erkänna Keynes svagheter?

Läs mer...
 
PENGARS VÄRDE PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Socialist Review   

Hur förhåller sig miljarderna som försvunnit i börsrasen till resten av det kapitalistiska systemet?

Joseph Choonara återgår till Marx för att förklara.

Stackars pengar. De senaste månaderna har de ”injicerats” in i marknader, ”förstörts” i finansiella härdsmältor och kollapsande aktiemarknader; de har ”devalverats” och ”revalverats” och skickats runt i ett allt mer oöverskådlig spindelnät av kapital.

Läs mer...
 
ATT AVLÄSA EN BRYGGA PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Niclas Mossberg   

Göran Hägg har studerat vattennivån vid sin brygga på Ingarö i 40 års tid och har inte kunnat urskilja någon höjning. Eftersom jorden är rund och vattnet rinner drar han slutsatsen att det inte existerar någon global uppvärmning. Vart skulle annars vattnet ta vägen frågar han sig?

Ett kåseri av Niclas Mossberg

Läs mer...
 
RECENSION: VEM HAR MAKTEN ÖVER KLIMATET? PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lina Karlsson   

Christian Azar är professor i hållbara energi- och materialsystem vid Chalmers. Han är medlem i FN:s klimatforskningspanel IPCC och i regeringens kommission för hållbar utveckling. Han reser runt och föreläser för företagsrepresentanter, politiker och allmänheten. Azar har med andra ord stort inflytande och av denna anledning är det värt att uppmärksamma hans bok Makten över klimatet som kom ut förra året. Både hans bok och hans personlighet har hyllats i bloggar, av naturskyddsföreningen och i DN, SvD, GP och många andra stora tidningar.

Läs mer...
 
EGYPTENS ROLL I PALESTINA-KONFLIKTEN PDF Skriv ut Skicka sidan

Gnistan har intervjuat Per Björklund, frilansjournalist baserad i Kairo, om vad som skett i Egypten under Israels senaste attack mot Gaza och om landets roll i det politiska spelet i Mellanöstern.

Läs mer...
 
«FörstaFöregående12345678910NästaSista»

Sida 6 av 11

Kalendarium

Inga händelser

Kontakta Oss!

Mail: info@socialister.se