IS banner
PALESTINA OCH ISRAEL – frågor och svar om en konflikt skapad av Väst PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Socialist Worker   

Utan en förklaring av imperialismens roll i Palestina är det omöjligt att förstå konflikten som rasat i över 50 år. Konflikten kan inte begränsas till det geografiska Palestina utan spelar en roll i hela det resursrika Mellanöstern och för kapitalismens ledande nationer.

Läs mer...
 
STUDENTER OCKUPERAR I SOLIDARITET MED GAZA PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Åsa Hjalmers   

Den största våg av studentockupationer på 25 år har svept över Storbritannien. Hittills har mer än 16 universitet ockuperats och de har slagit hål på myten att dagens studenter är apatiska och opolitiska. Flera av ockupationerna har fått igenom sina krav vilket inspirerat andra att följa efter.

Läs mer...
 
STOPPA MATCHEN! IGEN! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Patrik Vulkan   

Den 6-8 mars skall Sverige möta Israel i Davis Cup i Malmö. Matchen måste stoppas!

Läs mer...
 
VAD SKA VI GÖRA: BOJKOTTA ISRAEL! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Ola Olsson   

Ropen ekade längs Avenyn, medan mataffärerna svämmar över av israeliska varor. Paprikor, plommontomater och avokados, ibland ”av misstag” angivna från annat land. Den optimistiskt lagde skulle tolka detta som att bojkotten redan har effekt: det är svårt att sälja varor från Israel!

Läs mer...
 
HUR HAR DEN EKONOMISKA KRISEN UPPSTÅTT? PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Mattias Börjesson   

Så var det dags för ytterligare en av kapitalismens återkommande ekonomiska kriser. Under den tidigare högkonjunkturen 2004-2006 förutspådde de borgerliga ekonomerna som vanligt att tillväxten skulle vara fortsatt stark i många år framöver. De mer försiktiga talade visserligen om att vi kunde vänta en viss avmattning i den svenska ekonomin inom några år, men att den grundläggande ekonomin var stark och effekterna av en global kris fanns inte med i framtidskalkylerna.

Mattias Börjesson analyserar krisen ur ett historiskt perspektiv.

Läs mer...
 
«FörstaFöregående12345678910NästaSista»

Sida 7 av 11

Kalendarium

Inga händelser

Kontakta Oss!

Mail: info@socialister.se