IS banner
GNISTAN nr 31 PDF Skriv ut Skicka sidan

VAD BÖR GÖRAS?

Den palestinske akademikern Edward Said sa alltid att det var omöjligt att prata om Israel/Palestina-konflikten utan historiska kartor för utan kartor blir stölden av land osynlig. Lägger vi på kartorna de militära utposterna som kallas bosättningar och vägarna där endast israeler får färdas samt den enorma betongmuren är likheten med sydafrikansk apartheid uppenbar. Israels F-16 plan och fosforbomber i Gaza befäste denna bild för tiotusentals människor världen över och har lett till stora protester i solidaritet med palestinierna. Israels propaganda om självförsvar fick inte fäste och gick stick i stäv med siffrorna och bilderna på de döda barnen och de bombade sjukhusen.

Läs mer...
 
IRAKS UPPROR 1958 PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Andrea Petitt   

I år är det 50-års jubileum av en revolution i Irak som störtade landets brittisk-stödda kung. Anne Alexander skriver om en revolt som inspirerade arabvärlden.

Läs mer...
 
Efter Barack Obamas historiska valseger PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Mattias Börjesson   

VAD SKER HÄRNÄST?

Vad får Barack Obamas valseger för konsekvenser för den framtida politiska utvecklingen i Förenta staterna? Jonathan Neale, amerikan och aktiv i 1960-talets och 1970-talets amerikanska medborgarrätts och antikrigsrörelser analyserar.

Läs mer...
 
60 år av NATO- Nej tack! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Administrator   

No NATONästa år i april fyller NATO 60 år och kommer att sammanträda i Strasbourg i Frankrike och i den tyska orten Baden-Baden.

Läs mer...
 
Klimattåget går NU! PDF Skriv ut Skicka sidan

Den 6:e december 2008 äger den globala klimataktionsdagen rum. I samband med klimat-toppmötet i Poznan i Polen hålls det demonstrationer i hundratals städer över hela världen för att kräva att politiker gör snabbare och större insatser för att reducera mängden växthusgaser.

Läs mer...
 
«FörstaFöregående12345678910NästaSista»

Sida 8 av 11

Kalendarium

Inga händelser

Kontakta Oss!

Mail: info@socialister.se