IS banner
KOLLAPSENS KONSEKVENSER PDF Skriv ut Skicka sidan

Daniel Ankarloo, fil dr i ekonomisk historia, lektor i socialt arbete vid Malmö Högskola intervjuas av Patrik Vulkan om bakgrunden till den senaste finanskrisen.

Läs mer...
 
FRA-LAGEN OCH KRIGET MOT TERRORISMEN PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Mattias Nylund   

Den 18 juni i år röstade Sveriges riksdag igenom en rad lagändringar och en ny lag som i folkmun kommit att kallas för FRA-lagen. Lagändringarna och den nya lagen gäller försvarets underrättelseverksamhet (FRA = Försvarets Radioanstalt) vilken nu ges rätten att bedriva signalspaning på kabelburen trafik som passerar Sveriges gränser. Lagen kommer att träda i kraft den 1 januari 2009.

Läs mer...
 
RECENSION: STOPPA KLIMATFÖRÄNDRINGARNA – FÖRÄNDRA VÄRLDEN! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Simen Tutvedt   

Jonathan Neale är sekreterare för den brittiska organisationen Campaign against Climate change som bildades redan 2001. Titeln på hans senaste bok Stop Global Warming – Change The World sammanfattar dess största styrka; Den är ett enhetligt försök att förklara både problemet global uppvärmning, vad som måste göras och hur vi kan se till att det blir gjort.

Läs mer...
 
INTERVJU: LOVE MUSIC HATE RACISM PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Amanda Dübeck   

Donna Guthrie är nationell kampanjledare i Unite Against fascismLove Music Hate Racism (UAF), en kampanj i Storbritannien som förtsamman många olika grupper och personer i kamp mot fascistpartiet British National Party (BNP). UAF samarbetar tätt med kampanjen Love Music Hate Racism (LMHR) som använder musik och kultur för att engagera fler i kampen mot fascism. Amanda Dübeck intervjuar.

Läs mer...
 
GNISTAN nr 28 UTE PDF Skriv ut Skicka sidan

Det senaste nummret av vår tidning Gnistan finns nu tillgängligt, för att bli prenumerant kontakta IS (instruktioner här), annars säljer vi den på stan vid lämpliga tillfällen. Flera av artiklarna finns även att läsa online.

Inte långt efter elfte september 2001 fick vi höra George W Bush tala om hur kriget mot terrorismen skulle göra världen trygg. Sju år senare ser vi resultatet - en våldsam och instabil plats där konflikterna växer som ogräs, och där USA fortfarande ockuperar både Afghanistan och Irak.

Den värld vi ser idag ligger långt ifrån tongångarna efter kalla krigets slut, då det sades att alla nu skulle tillhöra en enda glad kapitalistfamilj. Om inte förr så har sommarens krig i Georgien gjort det smärtsamt tydligt att familjefriden är slut. Det som skedde i Georgien är skrämmande för att det visar att konflikter mellan stormakter åter står på dagordningen, därtill kan vi lägga en ekonomisk kris som puttrar under ytan samt stigande mat och bränslepriser.

Läs mer...
 
«FörstaFöregående12345678910NästaSista»

Sida 10 av 11

Kalendarium

Inga händelser

Kontakta Oss!

Mail: info@socialister.se