IS banner
DEN GLOBALA MATKRISEN PDF Skriv ut Skicka sidan

Under det gångna året har vi sett en explosiv ökning av matpriserna i världen, priserna på spannmålsprodukter har stigit med 88 %, olja och fett med 106 %, mejeriprodukter med 48 % och den vanligaste rissorten har blivit 200 % dyrare. Över 800 miljoner människor lider redan av svält och nu hotas flera miljoner till av utvecklingen på den globala matvarumarknaden men Alex Tarkan Sen visar på att det är en utveckling som möter motstånd världen över.

Läs mer...
 
STÖD SJUKSKÖTERSKORNAS STREJK! PDF Skriv ut Skicka sidan

I flera av våra nordiska grannländer har en kollektiv facklig kamp lyckats höja vårdarbetarnas löner men de svenska sjuksköterskorna är bland de lägst betalda sjuksköterskorna i hela västvärlden. Kraven som strejken ställer är viktiga för lönerna, men också för att det är ett trendbrott mot de senaste årens nyliberala segertåg med nedskärningar, ökade klasskillnader, ”flexibla arbetsvillkor” och attacken mot A-kassan. En seger för sjuksköterskorna kommer att inspirera andra arbetare att ställa krav på politiska förändringar och på att en större del av kakan hamnar hos de arbetande och inte i de rikas fickor.

Läs mer...
 
ISLAMOFOBI - DEN NYA RASISMEN PDF Skriv ut Skicka sidan

Sedan kriget mot terrorismen utropades har stereotyperna och nidbilderna mot muslimer drastiskt ökat i omlopp, inte bara på högerextrema hemsidor utan även på de stora dagstidningarnas debattsidor. Åsa Hjalmers granskar vad man tillåter sig säga och skriva om muslimer idag och varifrån fördomarna får sin näring.

Läs mer...
 
«FörstaFöregående11NästaSista»

Sida 11 av 11

Kalendarium

Inga händelser

Kontakta Oss!

Mail: info@socialister.se